Advertisements

Psykisk sundhed halter stadig bagefter i virksomhederne

“Medarbejderes mentale sundhed bør have lige så stor prioritet som overskud,” siger Linda Aiello, SVP for International Employee Success hos Salesforce, på baggrund af en ny undersøgelse foranlediget af Salesforce viser at mindre end halvdelen af medarbejdere i europæiske virksomheder føler at virksomheden gør nok for at støtte medarbejdere med psykiske udfordringer.

Mindre end halvdelen af ​​arbejderne i hele Europa føler, at deres arbejdsgiver gør nok i forhold til at støtte dem med psykiske problemer, det viser en ny undersøgelse bestilt og foretaget på foranledning af Salesforce.

Undersøgelsen der omfattede 2.000 ansatte hos B2B-firmaer i hele Europa har Salesforce afsløret, at mindre end halvdelen (47%) af arbejderne føler, at deres arbejdsgiver gør nok for at støtte dem, der er ramt af psykiske problemer.

En nylig analyse fra Mental Health Organization afslører, at den værdi der er tilført af ​​mennesker med psykiske problemer i arbejdsstyrken er større end de omkostninger, der opstår. Forbedring og sikring af mental sundhed understøtter den værdi og bør medvirke til at reducere omkostningerne. Trods dette viste Salesforce-undersøgelsen, at så mange som 40% af arbejderne ikke kunne nævne en foranstaltning, deres organisation har på plads for at støtte folk i forhold til at sikre reel mental sundhed.

“Rygraden i enhver virksomhed er dem der arbejder der, og dine medarbejderes mentale sundhed bør have lige så stor prioritet som overskud,” siger Linda Aiello, SVP for International Employee Success hos Salesforce. “Erhvervsledere har et ansvar for at støtte deres medarbejders velbefindende. Det er så vigtigt, at vores team føler, at de har tilladelse til at skabe den balance, de har brug for, og at sige til, hvis de har brug for hjælp. Mens du ikke kan være der 24/7 for din medarbejder, kan du sikre dig, at du er opmærksom på almindelige tegn på dårlig mental sundhed og har programmer på plads for at tilbyde støtte til alle medarbejdere, der måtte have brug for det – uden fordomme. ”

Psykiske støtteprogrammer er ofte forbundet med fordele såsom fleksible arbejds-, wellness- og øvelsesopgaver eller sanktionerede psykiske dage. Undersøgelsen viste imidlertid, at selvom næsten 40% af respondenterne sagde, at deres firma tilbyder fleksibel arbejdskraft, er kun halvdelen af ​​dem udstyret med teknologien til at muliggøre fjernarbejde. Derudover har kun en femtedel (19%) af virksomheder betalte wellness-programmer på plads, og så lidt som 11% kan tage psykiske helbredsdage.

Forskningen afslørede også, at når det kommer til de mennesker, der står bag en acceptkultur når det gælder mentale sundhedsspørgsmål i en organisation, pegede over en tredjedel (34%) på HR som hovedansvarlig, kun 25% pegede på deres kollegaer. Interessant nok tror kun en femtedel (21%), at deres nærmeste leder eller ledelsesteamet er primus motor i disse tiltag

Advertisements
På dagensanalyse.dk leverer vi nyheder, indlæg og relevante artiklerfor alle, der arbejder med digitale medier, digital markedsføring og tech. Vi skriver om trends og nyheder og deler gerne tips og idéer. Vores læsere har adgang til interviews med interessante og relevante personer, og vi leverer opdateringer fra konferencer omkring i verden gennem billeder, video og reportager.
RELATEREDE NYHEDER
Sådan kommer du på forkant med data-håndtering i 2019