Advertisements

AI påvirker alle virksomheder – men kun 7% har en defineret AI-strategi

Salesforce har netop offentliggjort en rundspørge blandt mere end 100 IT-direktører i virksomheder over hele verden, om deres prioritering, beredskab og færdighedsniveau i forhold til 10 nøgle-it-initiativer herunder AI – og hvordan de ser fremtiden.

Blandt resultaterne er:

  • 69% siger, at AI transformerer deres virksomhed (uanset om de bruger det eller ej)
  • Næsten alle (95%) it-ledere har øget deres sikkerhedsinvesteringer på grund af de generelle bekymringer over databeskyttelse
  • 74% mener, at manglende mobiladgang til apps, data og indhold vil sænke virksomhedernes produktivitet – måske fordi kun 29% af dem har avancerede mobile udviklingsfærdigheder blandt medarbejdernes kompetencer
  • Såkaldt bløde “færdigheder” er også top-of-mind i IT

10 trends

Rapporten beskriver også fremherskende 10 trends: kundeoplevelse, medarbejderoplevelse, udvikleroplevelse, mobilteknologi, systemintegration, kunstig intelligens, taleteknologi, it-personale læring og udvikling, blockchain samt sikkerhed og tillid.

Kundeoplevelse er dog fortsat i fokus: Når det kommer til hvilke initiativer der er vigtigst, er IT-ledere særligt fokuserede på system- og dataintegration. Integrationens prioritering afspejler afspejler kundernes forventninger om at deres informationer er kendt og hurtigt tilgængelig på tværs af kontaktpunkter. Virkeligheden er dog at den gennemsnitlige virksomhed bruger 900 forskellige applikationer, hvoraf kun 29% er integreret.

Lige så højt prioriteret er sikkerhed og identitetsteknologi, hvor 95% af it-lederne har øget deres sikkerhedsinvesteringer på grund af de generelle bekymringer over datasikkerhed.

Derudover kæmper IT også fortsat for at indhente forventningerne til mobile-first.

AI strategien halter bagefter

Toogfyrre procent af virksomhedens it-organisationer bruger allerede AI og 69% – uanset om de bruger det eller ej – siger det påvirker og omdanner deres forretning. Til trods for generel anerkendelse af AIs indvirkning på alt fra kundeengagement til sikkerhed har kun 7% af it-ledere en helt defineret AI-strategi.

Rapporten kan hentes her.

Advertisements
På dagensanalyse.dk leverer vi nyheder, indlæg og relevante artiklerfor alle, der arbejder med digitale medier, digital markedsføring og tech. Vi skriver om trends og nyheder og deler gerne tips og idéer. Vores læsere har adgang til interviews med interessante og relevante personer, og vi leverer opdateringer fra konferencer omkring i verden gennem billeder, video og reportager.
RELATEREDE NYHEDER
Salesforce lancerer ny opdateret Customer 360 platform med AI og Mulesoft integration