Advertisements

Cisco: Manglen på it-kompetencer er større end de sagnomspundne 19.000 i 2030

Den hastige udvikling inden for netværksteknologi tvinger it-professionelle til at opdatere deres kompetencer gennem mere uddannelse. Derfor lancerede Cisco uddannelsesprogrammet DevNet-portalen, der på kun tre år har hjulpet 600.000 it-medarbejdere globalt. Særligt Danmark skiller sig ud og står for hver anden DevNet-workshop i Norden.

Ifølge en ofte refereret rapport fra erhvervsministeriet mangler Danmark 19.000 it-professionelle i 2030.

Men ifølge Cisco Danmarks tekniske direktør Henrik Stær er problemet reelt større, da netop it-medarbejdere er nødt til at uddanne sig hele tiden for at følge med den digitale udvikling. Ny viden og nysgerrighed er simpelthen et vilkår i it-branchen, der udvikler sig med raketfart.

De danske it-medarbejdere er nogle af de mest kompetente i verden. Men selvom vi har gode folk ude i virksomhederne, så ser vi en accelererende udvikling i netværksteknologier, hvor der er sket en mindre revolution inden for bl.a. automatisering og programmering. Det betyder, at folk skal opdatere deres færdigheder langt oftere end før, udtaler Henrik Stær og fortsætter.

For Cisco Danmark betyder det konkret, at det er et strategisk mål at hjælpe med efteruddannelser og certificeringer, og vi har også investeret i det internt i vores organisation for at sikre, at vi kan sætte skub i antallet af nye certificeringer og dermed udvikling i det danske marked.

Stort ryk på tre år

Den hastige udvikling i netværksteknologier, og de mange andre løsninger inden for fx it-sikkerhed og collaboration betød, at Cisco i 2016 oprettede sin – DevNet portal, der har til formål at efteruddanne it-folk over hele verden. DevNet-portalen tilbyder bl.a. sandbox’s, eLearning og sparring med andre udviklere globalt.

For bare tre år siden var tilbuddet om at blive klogere på andre områder primært brugt af dem, der havde interessen for det. I dag er det ikke længere et tilvalg – det er et krav, hvis man skal være på forkant med udviklingen. Vi ser en stigende efterspørgsel, og flere i it-branchen er usikre på, om de har de rette kompetencer, der kræves af dem om fx 3-5 år, udtaler Henrik Stær.

Danmark uddanner flest i Norden

I de tre sidste år er DevNet-portalen blevet benyttet af 600.000 it-specialister globalt, og Cisco forventer en vækst i antallet af deltagere, herunder fra Danmark. I løbet af de sidste 18 måneder har Cisco afviklet 10 DevNet-workshops Danmark, hvilket svarer til mere end hver anden workshop, der er afholdt i hele Norden i perioden.

Cisco har introduceret en række nye certificeringer, der skal sikre, at fx netværksingeniører kan få opdateret deres software-kompetencer, og at DevOps software-udviklere kan få indsigt i netværksteknologier i Cisco-løsninger. Dette skal bygge bro mellem folks eksisterende kompetencer og DevOps kompetencer, der er mere udviklerfokuseret.

Advertisements
På dagensanalyse.dk leverer vi nyheder, indlæg og relevante artiklerfor alle, der arbejder med digitale medier, digital markedsføring og tech. Vi skriver om trends og nyheder og deler gerne tips og idéer. Vores læsere har adgang til interviews med interessante og relevante personer, og vi leverer opdateringer fra konferencer omkring i verden gennem billeder, video og reportager.
RELATEREDE NYHEDER
Energiforbruget på nettet kan stige op til 170 procent med 5G