Advertisements
We are closed!

Tech-giganter dominerer YouGovs globale image-ranking

8 ud af de 10 pladser på YouGov BrandIndex’ globale image-ranking indtages af teknologivirksomheder. I Danmark topper Lego rankingen.

YouGov BrandIndex’ globale image-ranking måler den overordnede sundhedstilstand af et varemærke og er baseret på mere end seks millioner interviews i løbet af 12 måneder frem til udgangen af juni 2019.​

En stor del af verdens befolkning rangerer teknologivirksomheder højest. Google indtager igen førstepladsen foran What’sApp, YouTube, Samsung og Facebook.

De eneste ikke-teknologivirksomheder, som er kommet igennem nåleøjet i år og ind på top-10, er Nike, som har skabt global opmærksomhed med sine reklamekampagner gennem 2018, og IKEA som har fastholdt sit stærke image globalt.

Danmarks top 10

Lego, Rema 1000 og MobilePay indtager igen toppen af YouGovs image-ranking med Lego på førstepladsen med en image-score på 43,5. Der er i det hele taget mange kendinge på den danske liste, herunder Lurpak, DR, Anthon Berg og Samsung. Sidstnævnte er i øvrigt det eneste varemærke på listen, som ikke har sit ophav i Norden.

Sygeforsikringen Danmark kommer som det første forsikringsselskab ind på top 10-listen på en ottendeplads med en score på 33,1. Sygeforsikringen Danmark har, ifølge YouGov Profiles, især et stærk image blandt de ældre over 60 år samt børnefamilier med børn under 7 år i hustanden.

Bang & Olufsen er også ny på top 10 med en image-score på 31,7. Bang & Olufsen var også med på top 10 over varemærker, der har fået mest positiv omtale herhjemme i 2018.

Advertisements