Advertisements
We are closed!
Karsten Winther, VP Sales EMEA Vertiv

Det er på høje tid at se alt elforbrug efter i sømmene

Det faktum, at internettet, digitalisering og IT er storforbrugere af elektricitet er velkendt, ligesom der er enighed om, at det er på høje tid at arbejde alvorligt for at minimere elforbruget. Vi er alle tvunget til at tage et kig på vores egen adfærd af hensyn til miljøet og klimaet.

Brug af Internettet blandt enkeltpersoner er et eksempel. Allerede i dag hævdes det for eksempel, at brugen af streamet musik og film forbruger lige så meget elektricitet som nogle af verdens største lande. I 2020 anslås det at videostreaming alene vil udgøre 80 procent af den samlede internettrafik.

Hvad kan vi gøre ved det?

Der er fire hovedstrategier:

  • Vi reducerer som enkeltpersoner vores brug af streamet indhold.
  • Vi bruger vedvarende energi så meget som muligt til vores enheder (mobiltelefoner, tablets, computere osv.).
  • Virksomheder, der driver datacentre, bruger vedvarende energi i videst muligt omfang.
  • Virksomheder, der bygger datacentre, designer dem så effektivt som muligt med hensyn til elforbrug.

Vi kan udelade de to første strategier, der i denne sammenhæng vedrører privatpersoner. På nuværende tidspunkt er det urimeligt at vedtage love om privatpersoners elforbrug og endnu mere urimeligt at kontrollere overholdelsen af sådanne love. Derudover øges opløsningen på streamingindholdet konstant, med stigende internettrafik og elforbrug som resultat.

Det samme gælder også brug af streamet indhold på arbejdspladsen, selvom der sandsynligvis er en mere tilgængelig måde at lovgive om brugen i virksomheder og det offentlige, end for private.

Men virksomheder og offentlige organisationer kan påvirke den type elektricitet, vedvarende eller konventionel, der bruges i datacentre, frivilligt eller som et resultat af lovgivning. Og de kan påvirke designet af datacentre, enten direkte, hvis de bygger dem eller indirekte ved at vælge datacentre, der er godt designet med hensyn til energiforbrug til it-drift.

Sådanne beslutninger påvirker ikke kun erhvervsmæssig brug af IT og Internettet, men indirekte også privates brug af f.eks. streamet indhold. Indhold, som folk deler, gemmer i og streamer fra datacentre.

Der er mange eksempler på, hvordan design af et datacentre kan påvirke elforbruget. Det mest åbenlyse er måske, hvordan kølesystemet er designet.

Equinix switching center, eller “International Business Exchange”, i Amsterdam, er et eksempel på, hvad der kan gøres. Her administreres direkte forbindelser mellem mere end 1.125 virksomheder og organisationer ved hjælp af hardware i mere end 4.200 skabe. Alt dette gøres med 100 procent grøn elektricitet fra vandkraft, solenergi og vindkraft. Derudover bruges grundvand til afkøling, og planter på taget bidrager også til mere energieffektiv køling.

Brugen af streaming-indhold er kun et af mange eksempler med hensyn til elforbrug til Internettet, digitalisering og IT. Og smartbyggede datacentre drevet af grøn elektricitet gør virkelig en forskel for klimaet og miljøet.

Af: Karsten Winther, VP Sales EMEA, Vertiv

Advertisements