Advertisements

Her er den browser, der vil konkurrere med Google Chrome

En ny browser med fokus på privatliv er netop blevet lanceret. Spørgsmålet er, om det kan tage brugerandele fra den stadig mere populære Chrome.

Googles Chrome-browser er langt den mest populære browser i verden. Chrome bruges af mere end 70 procent af desktop-brugere, viser statistikker fra Statista.

Brave er for nylig blevet lanceret i beta og indsamler ikke brugerdata i samme omfang som andre, ifølge Brave. Derudover skal det være op til otte gange hurtigere end både Chrome og Safari.

Selvom den første version netop er blevet frigivet, har den allerede otte millioner brugere. Sammenlignet med Firefox (100 millioner brugere) og Chrome (mere end en milliard brugere) er dette imidlertid små numre.

“Vores tjenester hverken ser eller gemmer din browserhistorik – det vil forblive privat på dine enheder, indtil du vælger at slette den,” skriver Brave på sin hjemmeside.

Browseren blokerer annoncer, der registrerer din browserhistorik. Dette gøres automatisk, hvilket betyder, at det indsamler markant mindre data. Du skal også kunne se, hvor mange annoncører der er blevet blokeret på Braves instrumentbræt.

Advertisements
På dagensanalyse.dk leverer vi nyheder, indlæg og relevante artiklerfor alle, der arbejder med digitale medier, digital markedsføring og tech. Vi skriver om trends og nyheder og deler gerne tips og idéer. Vores læsere har adgang til interviews med interessante og relevante personer, og vi leverer opdateringer fra konferencer omkring i verden gennem billeder, video og reportager.
RELATEREDE NYHEDER
Ny kvinde i spidsen for analyse og statistik hos Instagram