Advertisements
We are closed!

Sikkerhedskopiering er stadig den bedste forsikring mod ransomware

Der er mange grunde til, at det er vigtigt at tjekke sine sikkerhedskopier. Beskyttelse mod ransomware bør være højt på denne liste, skriver Fredrik Arveskär fra Infinidat.

Der er mange faktorer, der kan føre til at it-driften bliver afbrudt . En af de faktorer, der har markeret sig som en stor risiko i de senere år, er ransomware. Ransomware kan tage sig forskelligt ud, men er grundlæggende blot skadelig kode placeret af en kriminel, der truer med seriøse problemer for virksomheden, hvis der ikke betales en løsesum. Eksempelvis omhandler truslerne blokering af adgang til data og offentliggørelse af private og følsomme data.

Ransomware er et stigende problem. Det koster penge, uanset om du giver efter for pengeafpresserens krav, hvis vitale data bliver ødelagt, IT-løsninger skal genopbygges, der er længere nedbrud etc. Og det koster ikke mindst penge, hvis det resulterer i dårligt omdømme og potentielt tabte kunder.

Undersøgelser viser, at det bliver stadig dyrere at erhverve nye kunder, hvilket betyder, at det kun bliver vigtigere at reducere risikoen for at miste kunder.

En effektiv måde at sikre sig mod afpresningsprogrammer, der blokerer for adgang til data, er sikkerhedskopiering. Med kopier kan it-miljøer gendannes, hvis der opstår en katastrofe. Men et stort problem er, at der lægges mere vægt på selve sikkerhedskopieringen før katastrofen, end på genindlæsning og gendannelse af data efter katastrofen. Der er masser af skrækhistorier om virksomheder, der har sikkerhedskopieret samvittighedsfuldt i årevis, blot for at opdage, at kopierne var ubrugelige, da de fik brug for dem – eller at det tog for lang tid at håndtere genindlæsningen.

Der er ingen tvivl om, at der er behov for en bedre balance mellem backup på den ene side og genindlæsning på den anden. En strategi for succes kan derfor sammenfattes i fire punkter:

  • Minimer genindlæsningstiden
  • Sørg for nem adgang til ​sikkerhedskopierne.
  • Forbedring af pris / ydelsesforhold. Det kan først og fremmest gøres ved at bruge billige lagringsmedier til sikkerhedskopiering uden at slække på andre krav, f.eks. ydeevne. En anden vigtig mulighed er at tage et grundigt kig på indkøb af sikkerhedskopierings- og read-back-løsninger. Eller for at sige det klart: Det er en fordel, at prisen på en løsning er proportional med anvendelsesgraden, og at der ikke er skjulte omkostninger.
  • Forbedring af skalerbarhed. Opret sikkerhedskopierings- og genindlæsningsløsninger, der ikke fungerer dårligere, bliver betydeligt dyrere, og ikke kræver tidskrævende opgraderinger, når datamængderne vokser.
    Man kan tilføje et femte punkt: Kontrol af kopiernes kvalitet. Men det er en selvfølge for alle it-medarbejdere med ambitioner.

Jeg er overbevist om, at sikkerhedskopiering og genindlæsning af data bliver endnu vigtigere i fremtiden, og at det er af stor værdi at sikre kapaciteten til hurtig og effektiv genlæsning og gendannelse.

Af:Fredrik Arveskär, Nordisk chef for Infinidat

Advertisements