Advertisements
We are closed!

Har du styr på bilsikkerheden inden turen hjem til jul?

Online-virksomheden Carpardoo, der handler med reservedele og udstyr til biler, har gennemført en undersøgelse om danskernes kendskab til nogle grundlæggende spørgsmål om bilsikkerhed.

December er den måned med flest person og materielskader- derfor bringer vi denne serviceinformation, så der er mulighed for at sikre bilen, inden de traditionelle ture på tværs af landet, ud og hjem til jul.

Der blev blandt andet spurgt ind til dækmønster, nærlys og havariblink.

Desværre viste undersøgelsen at hele 40% af danskerne ikke ved hvor meget dækmønster der skal til, førend dækkene er lovlige (Svar: 1,6 mm), 38% svarede forkert på hvor langt nærlyset skal lyse foran bilen (Svar: 30m) og 25% troede ikke det var lovligt at bruge havariblink ved kødannelse på motorvej. Sidstnævnte er faktisk et krav.

Der blev også spurgt ind til advarselssymboler i bilen. Har var det en meget lige kamp mellem mænd og kvinder, om hvem der vidste mest. Mændene endte med en sejr på 4-1 men kvinderne havde generelt god indsigt i hvad de enkelte alarmer betød. Det er nyttig viden, når advarslen for slidte bremsebelægning lyser på vej over Storebæltsbroen.

Resultaterne kan finder her.

Derudover er her Carpardoo’s ti punkter, du bør tjekke om der er styr på, for at være klar til vinteren.

  1. Tændrør eller gløderør på diesel-biler
  2. Pærer i lygterne
  3. Nye viskerblade og sprinklervæske til minusgrader
  4. Startkabler
  5. Kølervæske til minusgrader (-25 grader eller mere)
  6. Batterilader
  7. Skift olie – hvis det er længe siden.
  8. Fedt/smøring omkring hængsler
  9. Giv alle gummilister lidt gummipleje for at undgå fastfrysning
  10. Bremser

“De ti punkter dækker over, hvad der er praktisk til hvad der giver sikkerhed for bilejeren samt alle andre bilister og trafikanter. Det altoverskyggende punkt at huske, er dog om vinteren hellere at køre lidt for langsomt end for hurtigt. Bremselængde og hastighed er forskellen på om man kommer heldigt ud af et uheld eller ej. Vinterdæk er det eneste fornuftige, hvis man tænker sikkerhed, så det er slet ikke med på listen. Det bør ikke være en overvejelse. Dårlige bremser i vinterperioden er virkelig heller ikke noget man ønsker, så tag også et ekstra godt kig på dem,” beretter Peter Lous, landechef i Danmark fra Carpardoo.

Advertisements