Advertisements
We are closed!

Mangel på folk truer syv ud af ti danske virksomheders it-sikkerhed

En ny undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Sophos viser, at syv ud af ti danske virksomheder ser rekruttering og fastholdelse af it-specialister som en stor udfordring. Næsten hver femte mener, at det er den største udfordring når det gælder om at håndtere it-sikkerheden.

It-sikkerhedsfirmaet Sophos har taget pulsen på danske virksomheders sikkerhedstrusler og har fundet frem til at at syv ud af ti danske virksomheder er bekymret omkring at få fat i og holde på it-specialister. Der er stor bekymring blandt de adspurgte om, at det kan gå ud over sikkerheden. Hver femte (20 pct.) af de adspurgte mener endda, at det er den største udfordring, når det gælder om at håndtere it-sikkerheden. Samtidig oplever næsten tre ud af fem (56 pct.) af de adspurgte, at it-sikkerhedstruslen mod deres egen organisation vokser.

Derfor mener de, at der skal gøres mere ved sikkerheden. Sophos’ undersøgelse viser nemlig, at tre ud af fem (61 pct.) vil gerne have at deres organisation investerer i sikkerhedsprodukter, som beskytter virksomhedens data.

Ressourcerne matcher ikke trusselsbilledet

Næsten hver fjerde (24 pct.) mener desuden at deres organisation ikke anvender korrekte sikkerhedsprodukter eller ikke har det nødvendige overblik for at identificere sikkerhedstrusler.

”Undersøgelsen bekræfter, at it-sikkerhed i mange tilfælde er et umuligt puslespil. Ressourcerne matcher ikke trusselsbilledet. Særligt når det gælder udbuddet af it-sikkerhedseksperter. For at følge med udviklingen kræves mere automatisering og teknologi som bygger på proaktivitet. I stedet for at man stoler på traditionelle sikkerhedsløsninger som fungerer reaktivt, er der behov for værktøjer, som kan identificere og afværge angrebene inden de får fodfæste,” forklarer Allan Widell, dansk landechef hos Sophos, der står bag undersøgelsen blandt 123 danske it- og it-sikkerhedsansvarlige hos private og offentlige organisationer med mindst 150 ansatte.

Den perfekte kombination er automation, proaktivitet og sikkerhedseksperter

”Derfor er der opstået en stor efterspørgsel efter cloud-baserede platforme med indbygget kunstig intelligens, der hjælper til med at afværge trusselsbilledet og dermed ikke kræver store personaleressourcer for at fungere – samtidig med, at der ydes en meget effektiv beskyttelse. Mange virksomheder har dog også behov for, at sikkerhedseksperter overvåger it-systemerne døgnet rundt. Og som vi ser resultatet af vores undersøgelse, vil behovet for automatiserede, proaktive løsninger som bakkes op af kvalificerede sikkerhedseksperter fortsætte med at øges,” siger Allan Widell.

Advertisements