Advertisements
We are closed!

Spredning af Hybrid Computing Models er blandt de nye datacenter-trends i 2020 vurderer Vertiv’s eksperter

Jo længere vi kommmer ind i 2020, vil organisationerne i stigende grad ophøre med at diskutere enterprise eller cloud, en debat der ellers har domineret C-level samtalerne i de seneste år. I stedet vil der blive talt om hybridarkitekturer, der inkorporerer offentlige og private cloudmodeller og edge-aktiverne omkring en rekonfigureret kerne. Det spår ekseperterne fra Vertiv.

”En ny balance vokser frem i datacenterområdet, når industrien kæmper med kapacitetsudfordringer og avancerede applikationer, der tvinger væsentlige ændringer ud til datacentre i alle former og størrelser,” udtaler Vertiv CEO, Rob Johnson. ”Samtidig bliver hastighedsdistribution i stigende grad et omdrejningspunkt i teknologibeslutninger og vil sandsynligvis forme investeringer og innovation, når vi når videre ind i 2020. Dette vil manifestere sig på mange måder, men beskeden til datacenterudstyrsudbydere er klar: Status quo er ikke acceptabel.”

De nye hybridarkitektur-trends vil give organisationerne mulighed for at bevare kontrollen over følsomme data, mens de stadig imødekommer de stigende krav til mere kapacitet og øget computerkapacitet tættere på forbrugeren.

Eksperterne fra Vertiv sætter derudover fokus på disse fem områder:

1. Hybridarkitekturer bliver mainstream

Mens cloud-computing fortsat vil være en vigtig del af de fleste organisationers IT-strategi, ser vi en subtil ændring i strategien, når organisationerne forsøger at skræddersy deres IT-mix og udgifter til deres applikations- behov. Efterhånden som vi ser flere af disse hybridarkitekturer, bliver det stadig mere tydeligt, at virksomhedsdatacentret er i bedste velgående, selvom dets rolle ændrer sig i retning af at afspejle et mix, der bedst tjener moderne organisationer.

2. Implementeringshastighed som det nye våbenkapløb:

Da mulighederne på tværs af teknologier og systemer udflader, vil datacenter og IT-ledere i stigende grad gå efter andre kriterier ved valg af udstyr. Omkostninger er altid en faktor, men beslutningerne afhænger mere og mere af, hvor hurtigt aktiverne kan sættes i værk. Når alle andre faktorer er i tæt løb, kan enhver fordel i hastighed ved ​​implementering og aktivering være den afgørende faktor. Dette gælder især, da computing fortsætter med at migrere mod kanten af de distribuerede netværk, hvor forsinkelser ved levering betyder mangel på service – og indtægter.

3. Gennemsnitlig rackdensitet forbliver statisk … men:

Selvom den gennemsnitlig rackdensitet sandsynligvis afspejler marginale stigninger, vil stigningen i avancerede applikationer og arbejdsmængder relateret til kunstig intelligens (AI), såsom maskinlæring og deep learning, gøre lommer af high-performance computing nødvendigt og mere almindeligt. Vertiv-eksperter forventer tidlig aktivitet på dette område inden for forsvar, avanceret analyse og fremstilling i 2020, hvilket lægger grundlaget for en mere udbredt anvendelse i 2021 og fremover. Disse racks repræsenterer en hidtil lille procentdel af den samlede mængde, men de kan ikke desto mindre byde på ukendte energi- og køleudfordringer, der skal løses. Den stigende interesse for direkte væskekøling er et svar på højtydende computerkrav.

4. Batterier betaler sig:

I 2016 forudsagde Vertivs eksperter, at lithium-ion-batterier ville begynde at finde vej til datacentret, og det har vist sig at være sandt, da lithium-ion i dag sidder på en betydelig del af UPS-batterimarkedet. Denne andel vokser og begynder at udvide til edge-lokationer, hvor det mindre fodaftryk og de reducerede vedligeholdelseskrav er et naturligt match. Det næste trin er at udnytte fleksibiliteten i lithium-ion og andre nye batteri-alternativer, såsom thin plate pure lead (TPPL), for at udligne omkostningerne. Når vi bevæger os videre ind i 2020, vil flere organisationer begynde at sælge den lagrede energi i disse batterier tilbage for at hjælpe med netstabilisering og tage toppen af belastningen. Man kan forvente at dette vil være en vigtig del af de større samtaler omkring bæredygtighed i datacentersektoren.

5. Global krydsbestøvning:

USA, og især Silicon Valley, har været epicenteret for det digitale univers og denne generation af datacenter-udvikling, men innovation sker overalt. Et parallelt digitalt økosystem med bemærkelsesværdige forskelle skyder frem i Kina. Datacentre overalt i Europa og på andre markeder i Asien og det sydlige Stillehav, såsom Australien, New Zealand og Singapore, udvikler sig og adskiller sig fra traditionel praksis baseret på specifikke regionale spørgsmål relateret til databeskyttelse, kontrol og bæredygtighed. F.eks. fører overholdelsen af ​​den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) til hårde beslutninger omkring datahåndtering over hele verden.

Disse spørgsmål samt stærkere opmærksomhed på miljøpåvirkninger fører til nytænkning om hybridarkitekturer og værdien af ​​on-premise computing og datalagring. I Kina har nogle datacentre anvendt 240V DC-strøm til producentmodificerede servere for at forbedre effektiviteten og reducere omkostningerne. DC-strøm har længe været et teoretisk mål for amerikanske datacentre, og det er ikke svært at forestille sig, at andre dele af verden tager den model til sig, der vinder indpas i dag i Kina.

Advertisements