Advertisements

Hvordan kan IT fremover hjælpe til at overvinde epidemier?

COVID-19-epidemien er mødt af en verden der er vidende og progressiv, og mere end nogensinde klar til at tackle en epidemi. Men desværre ikke nok til at forhindre dens udbrud på global skala. Mens mange medicinske institutioner overalt i verden samarbejder, er de fleste stadig bygget på computerinfrastrukturer, der ikke er designet til at støtte pludselige, presserende datakrævende projekter på højt niveau. I disse dage er det kun de hospitaler, der har etableret deres infrastruktur som en såkaldt elastic cloud, der bedre kan imødekomme behovene for hurtig forskning og nå frem til betydelige gennembrud.

Informationsbaseret forskning: Udfordringen, som COVID-19 bragte frem i lyset

COVID-19-epidemien (eller enhver pandemi) brød overraskende ud over hele verden. Mens medicinske institutioner ikke var i stand til at forberede sig på det med en rettidig teknologisk infrastruktur, bragte det den nye udfordring, som medicinske institutioner står overfor frem i fokus: At fremme innovationer og gennembrud gennem informationsbaseret forskning.

Medicin er nået til en helt ny tidsalder – det startede fra urtemidler, fortsatte med kemiske og biologiske dokumenterede lægemidler og er i øjeblikket ved at gå gennem en skarp overgang til informationsbaseret medicin som et medicinsk diagnostisk værktøj.

Uanset om det er en undersøgelse, der inkluderer udbredt information eller mere personligt tilpasset medicinsk info, inkluderer det eksponentielle mængder information, som kræver genovervejelse af den teknologiske infrastruktur. Tag for eksempel billeddannelses-test, der rutinemæssigt udføres ved hjælp af MRI’er – hver gang et teknologisk gennembrud øger maskinernes formåen, øges opløsningen, softwarens evne til at detektere mønstre stiger, og efterspørgslen efter computerinfrastrukturer øges.

Tilføj nu alle de andre billedbehandlingsværktøjer, der har udviklet sig i de seneste år. Værktøjer, der leverer billeder og rapporter, der hvert år bliver bedre – og indsamlet om hver patient – og man har et enormt antal informationer, som vokser hver dag.

Hastighed og adgang er afgørende

En medicinsk institution, der ønsker at fremme forskningen baseret på den medicinske information den har samlet, skal forstå, at hvis den ikke sikrer en høj grad af adgang til den information, vil den blive efterladt uudnyttet.

De skal kunne give hurtig og sikker adgang til information for biotekvirksomheder (fra startups til gigantiske virksomheder) med det formål at gennemføre en indledende undersøgelse og vurdering af deres forsknings potentiale. Selvfølgelig, under de givne begrænsninger og forordninger der er om privatlivets fred.

Det vil sige, institutionen skal blive en “cloud-udbyder” af medicinsk information og give adgang til information, der blev samlet til gavn for en industri, der producerer innovation gennem machine vision, maskinlæring, kunstig intelligens osv.

Medicinske centre og hospitaler, med en interesse i forskningssamarbejde, skal tage hensyn til, at en virksomhed, der beskæftiger sig med medicinsk forskning og studier af innovative terapier og billeddannelsesværktøjer, vil ønske at få adgang til de store mængder information. Imidlertid kan langsom adgang til disse oplysninger være ødelæggende for det samarbejde. De kan derfor foretrække at samarbejde med hospitaler der har en mindre mængde information, men kan tilbyde hurtig ognem adgang.

Hurtig adgang til data vil forkorte den tid, det tager at starte selve forskningen, og ved en epidemi ved vi alle nu – måske mere end tidligere – hvor afgørende tid er. Derfor er det afgørende at få set på, hvordan IT-infrastrukturen på hospitalerne, på tværs af grænser, kan optimeres til medicinsk forskning og samarbejde, også med private virksomheder. Det tjener alles interesser.

Af: Eran Brown, CTO, EMEA hos Infinidat

Advertisements
På dagensanalyse.dk leverer vi nyheder, indlæg og relevante artiklerfor alle, der arbejder med digitale medier, digital markedsføring og tech. Vi skriver om trends og nyheder og deler gerne tips og idéer. Vores læsere har adgang til interviews med interessante og relevante personer, og vi leverer opdateringer fra konferencer omkring i verden gennem billeder, video og reportager.
RELATEREDE NYHEDER
salesforce
Salesforce lancerer nyt cloud-redskab til hurtigt at få styr miljødata